hvorfor har man flere fiskestænger?

Hvorfor du bør have flere fiskestænger

Fiskeexperten har valgt at sætte fokus på hvorfor har man flere fisketænger?At have flere fisketænger er en af de vigtigste ting, du kan gøre for at forbedre din fiskerioplevelse. Hver fiskeri-situation kræver sit eget sæt af endegrej, og at have flere fiskestænger giver dig mulighed for at have det rigtige udstyr til enhver situation.

kastevægten

En af de vigtigste grunde til at have flere fiskestænger er at kastevægten spiller en stor rolle i, hvilken type stang der er den rigtige til jobbet. Geddefiskeri kræver en stang med en høj kastevægt i forhold til put and take-fiskestænger, som normalt har en lavere kastevægt. grunde til det er at man fisker men meget mindre grej, da de fødeemer regnbueørred er meget mindre en det gedde spiser. en put tak stang har der for en laver kaste vægt end en gedde fiskestang, en typisk kaste vægt for en put and take stang kan være mellem 0,5 – 10 gram og alt fra 6 fod til 8 fod. og hvor i mod en gedde stang kan have en kastevægt op til 300 gram. Hvis du forsøger at bruge en put and take-stang til at fange gedder, kan du risikere at ødelægge stangen, da der ikke er så meget at kaste med og der er heller ikke så stor en rygrad i stangen.

her kan du se hvordan en typisk put and take stang kan se ud vs en gedde typisk gedde fiskestang.

Præsten Reaper II( dansk udviklet)

savage gear

Flere mulighed

At have flere fiskestænger giver dig også mulighed for at fiske på forskellige steder på samme tid. Hvis du fisker i en sø med forskellige typer af fisk, kan du have en stang med en let kastevægt til at fange ørreder og en stang med en tung kastevægt til at fange gedder på samme tid. Dette kan øge dine chancer for at fange flere fisk på kortere tid.

Endelig er det altid godt at have en backup-stang, hvis noget går galt. Hvis du bruger den samme stang hele tiden, risikerer du at ødelægge den, hvis du mister balancen eller falder. Ved at have en backup-stang kan du fortsætte med at fiske, selv hvis noget går galt.

Længden på fiskestænger

Gedde fiskestang

Fiskestænger kommer i mange forskellige længder, og længden afhænger af, hvilken type fiskeri du vil dyrke. En gedde fiskestang er normalt omkring 7 fod lang og er designet til at kunne kaste tunge lurer og agn over lange afstande. Disse stænger er også ofte meget stive og kan modstå kraftige træk fra en stor fisk som gedden.

Put and take fiske stang

På den anden side er en put and take-fiskestang normalt kortere, omkring 7 fod lang. Disse stænger er designet til mindre fisk og mindre afstande, og de er normalt mere fleksible end en gedde fiskestang. Dette gør dem mere velegnede til lettere endegrej og mindre fisk, såsom ørreder og regnbueørreder.

Skull Gear Bonebreaker Flex

Bombarda fiskestænger

Bombarda fiskestænger en anden type fiskestang, der er meget lang – helt op til 13 fod. Disse stænger bruges normalt til bombarda fiskeri, hvor du bruger en lille boble kaldet en bombarda som en flydende vægt for at kaste din agn langt ud i vandet. For at kaste med bombarda kræver det normalt også, at du bruger en meget lang forfang, hvilket er grunden til, at bombarda fiskestænger er så lange.

Westin W3 Ultralight Spin

konklusion

er der mange grunde til at have flere fisketænger. Det giver dig mulighed for at have det rigtige udstyr til enhver situation, fiske på flere steder på samme tid, og have en backup-stang i tilfælde af en uheldig situation. Hvis du ønsker at forbedre din fiskerioplevelse, bør du investere i flere fisketænger .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait