Fladfiskeri sæsonen 2023

Fladfiskeri sæsonen 2023

Fladfiskeri sæsonen 2023 står over for os.I Danmark er fladfisk en populær fangst, især omkring Møller Odde, hvor vandet er dybt og der er gode muligheder for at fange store mængder af fladfisk. Der findes forskellige typer af fladfisk, herunder

Rødspætte

Rødspætte: En af de mest populære fladfisk i Danmark. Rødspætte har en karakteristisk rund krop og en brun til grå farve med mørke pletter.

Skrubbe

Skrubbe En fladfisk med en oval krop og en brun til grøn farve med mørke pletter. Skrubber er kendt for deres lækre kød.

Ising

Ising: En mindre fladfisk med en flad krop og en brun til grøn farve. Ising er en populær spisefisk, især i Frankrig.

Pighvar

Pighvar: En stor fladfisk med en karakteristisk rund krop og en brun til grøn farve. Pighvar er kendt for deres velsmagende kød og er populære blandt fiskeentusiaster.

grejet til fladfiskeri

fiskehjul

Til fiskerriget kan man bruge et fiskehjul med en størrelse på ca. 3000 og op til 5000. Det er ikke så vigtigt, hvilket hjul man vælger, bare at linen er stærk nok til at modstå vægten af en fladfisk. Fletline er typisk en god type line at bruge til fladfiskfangst, da det er slidstærkt og har god følsomhed.

Linerne skal være stærke nok til at kunne modstå vægten af en fladfisk, men samtidig fleksible nok til at give fisken mulighed for at tage agnen. Kroge skal være skarpe og i den rigtige størrelse til den agn, der bruges. line bør nok være 0.12 fletline da den har en høj brudstyrke.

hvordan fager man en fladfisk?

For at fange fladfisk kan man anvende naturligt agn som sandorm, krabber eller rejer med den kan varierer hver Fladfiskeri sæsonen. Disse kan placeres på et fladfiske-forfang, hvor man kan have to orm eller gummidyr på en gang. Forfanget kan også have et blylod nederst, så man kan kaste agnet ud og holde det nede på bunden. Perler kan også bruges på forfanget for at tiltrække fisken.

Kunstigt agn som blink eller gummidyr, der ligner naturligt bytte, kan også være effektive. Nogle gange fungerer kunstigt agn bedre end naturligt agn, især hvis fisken ikke er villig til at bide eller hvis man ikke har adgang til naturligt agn. Valget mellem naturligt og kunstigt agn afhænger af personlige præferencer og hvad der fungerer bedst under de aktuelle forhold.

Gummidyr fra Glup

Gummidyr fra Glup er en type kunstigt agn, der ofte anvendes til fiskeri efter fladfisk. Disse gummidyr er designet til at efterligne bevægelserne og udseendet af naturligt bytte, og der findes en bred vifte af forskellige farver og størrelser til rådighed.

En fordel ved at bruge gummidyr som agn er, at de kan genbruges og holdes i lang tid. Dette er en økonomisk og praktisk fordel, da man ikke behøver at købe nyt agn for hver fisketur. Derudover kan gummidyr være mere holdbare end naturligt agn og er mindre tilbøjelige til at blive spist af småfisk og krebsdyr.

Når du bruger gummidyr som agn til fladfisk, kan du prøve forskellige farver og størrelser for at finde ud af, hvad der fungerer bedst i de aktuelle forhold. Det kan også være en god idé at varianter mellem de forskelig ormen og se hvorfor en der fanger bedst den dag man er afsted.

Fladfiskeforfang

er specielt designet til at fange fladfisk. Det består af en line med en krog og agn i den ene ende og et blylod i den anden ende for at holde agnet på havbunden.

Et typisk fladfiskeforfang kan have to orme eller gummidyr på samtidig for at øge chancerne for at tiltrække fisken. Derudover kan der være perler på forfanget for at tiltrække fiskens opmærksomhed.

Blylodet på fladfiskeforfanget er vigtigt, fordi det hjælper med at holde agnet nede på havbunden, hvor fladfisken typisk opholder sig. Når man kaster fladfiskeforfanget ud i vandet, vil blylodet trække det ned mod bunden, mens agnet bevæger sig ovenover.

Fladfiskeforfang kan købes færdiglavet i fiskeudstyrsbutikker eller kan laves selv ved at sætte et blylod på enden af en fiskeline og fastgøre en krog og agn på den anden ende.

fladfisk ved molefiskeri

En mole er en sten- eller betonstruktur, der stikker ud i havet og giver en platform for fiskeri. Disse strukturer kan tiltrække mange forskellige typer fisk, inklusiv fladfisk.

For at fiske efter fladfisk ved molefiskeri kan man bruge enkle redskaber som en fladfiskstang og et fladfiske-forfang med naturligt eller kunstigt agn. Man kan også bruge metoder som bundmete eller metoden “flatty bombing”, hvor man bruger et tungt blylod i bunden af forfanget for at holde agnet nede på havbunden.

Når man fisker efter fladfisk ved molefiskeri, er det vigtigt at lede efter områder med sand- eller mudderbund, da dette er, hvor fladfisk typisk bor. Man kan også forsøge at fiske rundt omkring molestrukturen, da dette kan tiltrække småfisk, som fladfisk kan jage.

håber dette har hjulpet med at komme igang med Fladfiskeri sæsonen 2023

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...